Hoogvliet Rotterdam

De wijk Hoogvliet is gelegen aan de zuidkant van Rotterdam, langs de oevers van de Oude Maas en wordt omsloten door een groene omgeving. Zo is het Ruigeplaatsbos gelegen aan de Oude Maas, een uniek natuurgebied in Hoogvliet. Hier kan je genieten van een mooie wandeling door het bos met Schotse Hooglanders. Hoogvliet is een groene omgeving binnen handbereik van Rotterdam waar je rustig en ruim kan wonen.
Daarnaast is Hoogvliet goed bereikbaar met de auto via de A4 en de A15. Binnen een klein half uur ben je al in het centrum van Rotterdam of bij de stranden van Oostvoorne en Rockanje. Ook met het openbaar vervoer is Hoogvliet goed te bereiken. Er zijn 3 metrostations en via lijn C en D ben je in korte tijd in het centrum van Rotterdam. Op loopafstand van de Traviataweg en de Haifaweg zijn bushaltes te vinden. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto is Hoogvliet dus goed bereikbaar!
Hoogvliet biedt veel sport-, winkel-, en vrijetijdsvoorzieningen. Zo zijn er verschillende teamclubs en fitnessclubs, een tennisclub, een voetbalvereniging, een yogaschool en een zwembad. Voor de botenliefhebbers is er een jachthaven en zelfs een watersportvereniging.

Het winkelcentrum van Hoogvliet biedt vele winkelvoorzieningen met onder andere: een Albert Heijn XL, Bruna, Kruidvat, Blokker, Action en Etos. Naast alle vaste winkelgelegenheden is er een wekelijkse markt waar je vis, vlees, groenten, brood, kaas en noten kunt halen. Naast de vele winkel- en sportgelegenheden zijn er in Hoogvliet ook diverse basisscholen en middelbare scholen.